30 mrt, 06:25
Nieuws

Verkeersellende door carmeeting met duizenden bezoekers: 'Dorp zat op slot'

Het verkeer in en rond Cuijk kwam afgelopen nacht volledig vast te staan door een illegale Duitse carmeeting die duizenden mensen trok. Volgens de politie was er sprake van duizenden auto's.

Bij een carmeeting komen grote groepen autoliefhebbers samen om hun vaak ‘gepimpte’ auto’s te showen. Zo'n carmeeting wordt vaak op het laatste moment, zonder vooraf de politie en gemeente in te lichten, via sociale media afgesproken.

Op de carmeeting in Cuijk kwamen volgens een 112-correspondent zo'n zesduizend mensen af. Via deze link kun je wat beelden zien van de carmeeting in Cuijk.

'Heel Cuijk zat op slot, en racen door het centrum...'
"Heel Cuijk zat op slot", vertelt Juanita op Facebook. "En racen door het centrum..." Volgens haar stond het van de snelweg tot aan het voetbalcomplex van JVC vol met Duitsers. Monique bevestigt dat het ook rond Cuijk helemaal vast stond. "Helemaal tot in Gennep", laat Naomi weten.

"Pannenkoeken...", verzucht Ylona. Yolanda keek er juist positief tegenaan. "Keileuk, moeten ze vaker doen." William ziet dat ook wel zitten: "Mooi man, meer van dit!"

Politieheli
Agenten uit de omliggende gemeenten kwamen naar Cuijk om de agenten daar te ondersteunen en alles in goede banen te leiden.

Er hing ook een politieheli boven Cuijk.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »