18 nov, 21:27
2022
Nieuws

FC Eindhoven beslist duel met Telstar in slotfase

FC Eindhoven heeft de voorlopig laatste wedstrijd van 2022 gewonnen. In het eigen Jan Louwers Stadion won de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond met 3-0 van het laaggeklasseerde Telstar. De thuisclub verzuimde de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

Brian De Keersmaecker opende in de 11e minuut de score met een hard schot, waarop Telstar-keeper Ronald Koeman jr (inderdaad de zoon van) zich leek te verkijken. Daarna trok vooral Lamine Diaby-Fadiga de aandacht. De Franse aanvaller van FC Eindhoven liet enkele kansen liggen en had het geluk dat hij vrijuit ging nadat hij een por had uitgedeeld aan een tegenstander. Pas aan het eind van de eerste helft liet Telstar zich enigszins gelden, maar echt doelrijpe kansen bleven uit voor de Witte Leeuwen.

Beslissende acties Evan Rottier
Na rust bleef FC Eindhoven de betere, maar zolang je zelf niet scoort bestaat de kans dat je toch punten moet inleveren. Dat bleef de formatie van trainer Rob Penders bespaard. In de 88e minuut kwam ze na vreselijk slecht verdedigend werk van Telstar op een 2-0 voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Jasper Dahlhaus, maar het grootste aandeel in de treffer had Evan Rottier. Diezelfde Rottier bepaalde in de extra tijd op fenomenale wijze de eindstand op 3-0.

Het duel in Eindhoven werd geleid door Jannick van der Laan. De scheidsrechter uit Cuijk kwam in de eerste helft ogen en oren tekort, zo waren er wat opstootjes. Van der Laan loste het op door alleen een (gele) kaart uit te delen aan TomOvertoom van Telstar.

FC Eindhoven hervat de competitie op 11 december met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Helmond Sport is inmiddels begonnen aan de thuiswedstrijd tegen datzelfde De Graafschap.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »