woensdag 22 apr
Vleermuizen: enge nachtdieren?
Van:
woensdag 22 apr 2020
20:00
Tot:
woensdag 22 apr 2020
22:00

Vleermuizen: enge nachtdieren?

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Vleermuizen, bijzondere nachtdieren!

Hoewel vleermuizen voor sommigen griezels zijn, blijken het juist heel sociale dieren. Dieren ook, die heel nuttig zijn voor de natuur. Voor wie meer wil weten over het leven van de vleermuis organiseert IVN Cuijk op woensdag 22 april a.s. een lezing over deze nachtdieren. Adres: Kloosterhof, Grotestraat 14, 5437 AS in Beers. Aanvang 20.00 uur. Kosten: € 3,00 inclusief koffie. Graag van tevoren even aanmelden bij: willemelling@kpnmail.nl


Amateur-vleermuisdeskundige Carlo Wijnen, die zich al jaren verdiept in het leven van vleermuizen, verzorgt de lezing. Aan de hand van foto’s schetst hij een beeld van het leven van de vleermuis; hij vertelt daarbij over het gedrag van de dieren, hun voedsel, winterslaap en ook over de bescherming van de soort. Vleermuizen zijn sociale dieren, die heel belangrijk zijn voor de natuur, bijvoorbeeld omdat zij veel insecten eten, tot wel 3000 muggen per nacht.

Hij zal zeker ook stilstaan bij de zogenaamde “echolocatie” die vleermuizen gebruiken om zich beter te kunnen oriënteren in het donker. Echolocatie is het vermogen om voorwerpen te lokaliseren door zelf geluid uit te zenden, en te luisteren naar de echo die wordt ontvangen.