zondag 17 nov
Herfstwandeling De Vilt De Vilt
Van:
zondag 17 nov 2019
10:00
Tot:
zondag 17 nov 2019
12:00
De Vilt

Herfstwandeling De Vilt

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Herfstwandeling met gidsen van IVN Cuijk door natuurparel De Vilt

Ga op zondagmorgen 17 november a.s. met gidsen van IVN Cuijk mee naar De Vilt! We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan De Moerbaan te Beugen. Rond 12.00 uur zijn we weer terug. We vragen € 2,00 voor de wandeling, dit is inclusief een kop koffie/thee.
Meer informatie over de wandeling kan je krijgen via e-mail natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Wat gaan we doen?
We gaan op zoek naar de vele watervogels die in dit prachtige natuurgebied thuishoren. De gidsen kunnen er veel over vertellen. Breng een verrekijker mee om ze goed in beeld te krijgen. Heb je geen kijker, dan kan je er ter plekke een lenen.
Ook kijken we naar de overgang van herfst naar winter. Hoe bereiden planten en dieren zich voor op de winter die voor de deur staat?

Natuurparel De Vilt
Dit 140 ha. grote natuurgebied is eigendom van Brabants Landschap en ligt in de gemeente Boxmeer tussen de kerkdorpen Beugen en Oeffelt. In deze natuurparel liggen twee grote watergebieden: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, moerasgebieden, heggen en bossen.
Het gebied is ontstaan uit een oude bocht in de Maas. In de periode van 2008 tot 2012 heeft Brabants Landschap het gebied flink onder handen genomen. Doel was het verbeteren van de waterkwaliteit, terugkeer van bijzondere planten en dieren en ontwikkeling als recreatiegebied. Het resultaat is nu, 7 jaar later, verbluffend. De Vilt is een echte natuurparel geworden.


Bekijk op kaart