19 jun, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 25

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 25 – 2018

Verkeersmaatregelen Jeugd 4-daagse Ottersum

Op woensdag 27 juni gaat de 61-ste Jeugdvierdaagse van Ottersum van start. Om veiligheidsredenen is het nodig om voor een aantal wegen een tijdelijk inrijverbod in te stellen. Dit is met name het geval in het buitengebied van Ottersum en Milsbeek en rondom de start en finish in het centrum van Ottersum. De afsluiting per locatie is gemiddeld een halfuur.

Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er gewandeld van 16.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag 30 juni van 12.00 tot 17.00 uur met de intocht door het centrum van Ottersum. Tijdens de intocht wordt een omleidingsroute ingesteld. Meer informatie vindt u op www.gennep.nl. Namens de gemeente Gennep wensen we alle kinderen veel wandelplezier!

Nederlandse stagiairs ontdekken Duitse werkcultuur

Twee Nederlandse stagiairs van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen. Tijn Houwen van gemeente Gennep en Stefan Vlijm van gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

Grensoverschrijdend

Tijn Houwen verdiepte zich een week lang in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden.

Aanrader

Tijn: “Ik liep mee met Khalid Rashid, onder andere verantwoordelijk voor toerisme en cultuur. Naast zijn beleidstaken beheert hij ook de toeristeninformatie. Zijn kantoor doet dan ook dienst als een soort VVV-kantoor waar fietsrouteboekjes en allerlei foldertjes liggen. Zoals Khalid het zelf omschreef: in Nederland werkt de gemeente vooral strategisch, men maakt het beleid. In Duitsland wordt het ook door diezelfde personen uitgevoerd. Dit vond ik erg interessant om mee te maken en
een aanrader voor iedereen om een paar dagen te ervaren!”

Dynamic Borders

Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen. Snuffelstages over de grens is een initiatief van zes burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

Nationale Buitenspeeldag groot succes

Op woensdag 13 juni, Nationale Buitenspeeldag, kwamen in Ottersum alle generaties in beweging. In sport- en speelstraat De Brink was er volop buitenspeelplezier met peutergymnastiek, dansen, seniorenfit, een gezamenlijke picknick en gezonde snacks, aangeboden door Albert Heijn Gennep. Met maar liefst meer dan 120 deelnemers kijken de deelnemers en organisatie terug op een geslaagde dag.

SumMmertime: 10 zaterdagen met zomers tintje

Op zaterdag 23 juni start het 11e SumMmertime-seizoen. Tien zaterdagen op rij zijn er diverse festiviteiten op de Markt voor het stadhuis, op het Jan Lindersplein en daartussen. Zaterdag 23 juni trapt showband Mixure het Gennepse zomerseizoen af. De meeste programma-onderdelen zijn gratis toegankelijk.

Het programma van 2018 kent verrassingen maar ook vertrouwde items. Op 30 juni is het thema theater, artiesten en kunst. Verspreid over Markt, Jan Lindersplein en Zandstraat zijn er allerlei acts en presentaties. Circa 30 kunstenaars met allerlei producten presenteren zich in het centrum van Markt tot Jan Lindersplein. Deze avond is er ook koopavond in het centrum. Het programma loopt die avond dan ook door tot middernacht.

Op 7 juli is er een speciale Nicaragua-zaterdag. Gennep heeft al 25 jaar een stedenband met San Pedro de Lovago, een Nicaraguaans stadje. In samenwerking met Stichting GESP wordt het Nicaraguafestival gehouden met swingende latin muziek, genieten van Latijns-Amerikaanse hapjes, workshops, een kinderplein en een kennismaking met Radio El Mundo. In de avonduren speelt Friction and the Roots Drivers op de Markt. Op 14 juli vindt het PruuvemMmènt plaats.

De elfde editie van SumMmertime wordt zaterdag 25 augustus op gepaste wijze afgesloten met een Speciale Bierenfestival. Optredens zijn dan tot in de late avonduren op de Markt en het Jan Lindersplein. Consumptiekaarten voor het bierfestival zijn binnenkort al te koop bij de deelnemende horeca-gelegenheden en de slijters Van de Kamp en Takken. Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.summmertimegennep.com.

Informatiebijeenkomst sluiting politiebureau

Op maandagavond 25 juni vindt er een informatiebijeenkomst plaats naar aanleiding van de aangekondigde sluiting van het politiebureau in Gennep. Tijdens de bijeenkomst zal de politie uitleg geven over de voorgenomen sluiting. De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandagavond 25 juni om 20.00 uur in de raadzaal. U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

SLAGER DE BEST
peace
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 25 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »