01 mrt, 12:04
2017
Vakredactie
Financieel
VWGNijhof accountants

Via inzicht op weg naar een (nog) beter resultaat

Heeft u ook wel eens het idee dat er meer in uw organisatie zit?  

Dat u op sommige gebieden geld laat liggen, of wellicht in staat bent om een beter resultaat te behalen? Maar dat u eigenlijk niet weet hoe.. Of dat u niet precies weet hoe u aan relevante managementinformatie moet komen, waarop u zou kunnen sturen? Ondernemers die zich herkennen in bovenstaande situaties, opgelet! 


Dit probleem is namelijk niets nieuws, feitelijk bestaat het al jaren.

Dit was de reden dat er in de jaren ‘90 een meneer Benning was die bedrijven kon redden van de afgrond. Door middel van het geven van inzicht, de juiste begeleiding en motivatie kon hij bedrijven nieuw leven in blazen. Wat hij kon met bedrijven waarmee het slecht ging, kon hij ook met bedrijven waarmee het goed ging.. De reis van ‘Het ManagementKompasSysteem’ was begonnen. 


Dat werd een flinke reis.

Ruim tien jaar lang werd er onderzoek gedaan in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, gesleuteld en werden er verbeteringen doorgevoerd aan de methode die ondernemers zou helpen meer inzicht in hun eigen bedrijf te krijgen. Anno 2014 staat het zo stevig als een huis. Door middel van vier herkenbare resultaatbepalers: productiviteit, commercie, capaciteit en kosten, wordt u als ondernemer geconfronteerd  met de stand van zaken van bepaalde punten in de bedrijfsvoering. Ook wordt duidelijk dat kleine aanpassingen grote gevolgen kunnen hebben. Wist u bijvoorbeeld dat als u elk van de vier resultaatbepalers met 5% verbeterd, dat het leidt tot cumulatieve resultaatverbetering van 370%? Zo wordt inzicht pas écht rendabel. 


Volgende maand staat de volgende interessante vraag centraal: Hoe kan het dat 20% van de bedrijven in een branche voor 80% van het totale resultaat in de branche zorgt? Wat doen zij goed en wellicht beter dan u? Of hoort u juist bij die 20%?


VWGNijhof accountants en belastingadviseurs werkt als enige kantoor in Gelderland met het ManagementKompasSysteem. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de voordelen die het ManagementKompasSysteem u biedt kunt u contact opnemen met Sjoerd Verheijen.


sverheijen@vwgnijhof.nl | (024) 648 91 48 | 06 10 01 99 79