22 dec, 04:15
2020
Nieuws

Vermoedelijke Utrechtse ‘politiemol’ hoort vonnis

De rechtbank in Utrecht doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen de vermoedelijke ‘politiemol’ Orm K. uit Vianen. De 44-jarige motoragent K. zou tegen betaling politie-informatie hebben gedeeld met criminelen. Ook wordt K. ervan verdacht dat hij zijn politie-uniform heeft verkocht. Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel tegen hem geëist.

K. zit sinds zijn arrestatie op 17 mei vast. Bij het doorzoeken van zijn politielocker vonden rechercheurs geprinte vertrouwelijke stukken die niets te maken hadden met zijn eigen politiewerk. In zijn woning werd bovendien een pgp-telefoon aangetroffen, waarmee hij versleutelde berichten kon versturen.

K. heeft bekend dat hij twee jaar lang informatie uit politiesystemen heeft verkocht aan mensen in het criminele circuit. In ruil voor informatie uit strafdossiers of het natrekken van kentekens, kreeg hij 100 tot 500 euro. In totaal zouden de corrupte praktijken hem 53.000 euro hebben opgeleverd.

Volgens het OM heeft het handeltje van K. serieuze gevolgen gehad. Zo is er mogelijk een verband tussen gelekte adressen en een reeks beschietingen van woningen in Rotterdam.

De vader van K. was eveneens politieman. Hij werd in 1977 door RAF-terrorist Knut Folkerts in Utrecht doodgeschoten.

Het bericht Vermoedelijke Utrechtse ‘politiemol’ hoort vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »