17 okt, 21:06
2020
Nieuws

RKC pakt eerste overwinning van het seizoen

RKC is van de hatelijke nul af. De club uit Waalwijk wist zaterdagavond in Almelo met 0-1 te winnen van Heracles. Het enige doelpunt van de wedstrijd, geleid door de in de Eredivisie debuterende Jannick van der Laan uit Cuijk, viel in de eerste helft. Saïd Bakari schoot de bal van net buiten het zestienmetergebied in de lange hoek langs doelman Michael Brouwer. Deze zaken vielen op bij de eerste overwinning van RKC.

Lamprou pakt penalty

In 2016 werden er door Heracles al twee penalty's gemist tegen keeper Lamprou. Eén penalty werd gestopt door de toenmalige doelman van Willem II, de ander werd gemist door spits Paul Gladon. Zaterdag werd daar een derde gemiste penalty aan toegevoegd. Rai Vloet was dit keer de schlemiel. Lamprou keerde de inzet van de aanvallende middenvelder knap bij een 0-1 tussenstand. De keeper wist ook in het restant van de wedstrijd zijn ploeg op de been te houden.

Debuut Ola John

In de zeventigste minuut maakte Ola John zijn debuut voor RKC. De aanvaller mocht invallen voor Vitalie Damascan. De komst van John was één van de meest opmerkelijke transfers van de afgelopen transferperiode. De oud-speler van onder meer. FC Twente en Benfica was na 8 jaar terug op de Nederlandse velden. John gaf aan dat RKC een club was die bij hem past. “Nu wilde ik naar een club waar ik gewoon lekker mijn ding kan doen. Toen RKC kwam was de keuze voor mij vrij makkelijk. Dit is een club die bij mij past."

De buitenspeler is nog niet wedstrijdfit en zal het de komende weken nog moeten doen met invalbeurten.

Eerste punten RKC

De overwinning in Almelo betekent de eerste punten voor RKC. Na nederlagen tegen Vitesse, Ajax en FC Utrecht was het doelpunt van Bakari voldoende voor de drie punten. De ploeg van Fred Grim is af van de hatelijke nul en stijgt naar plek 15. Aanstaande woensdag wordt de afgelaste wedstrijd tegen PEC Zwolle ingehaald.

Lees het hele bericht van Omroep Brabant »