26 nov, 12:01
2019
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 48

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 48 – 2019

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld. Ontvangt u een bijstandsuitkering of verdient u maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich met een collectieve zorgverzekering uitgebreid verzekeren voor minder geld. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

Bijdrage aanvullende verzekering
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een – vrijwillige – aanvullende verzekering. Als u zich aanvullend verzekert, betaalt de gemeente een deel van deze premie. Deze bijdrage is maximaal 43 euro per maand. Dit bedrag wordt automatisch verrekend. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen.

Overstappen
Op www.gezondverzekerd.nl kunt u tot en met 31 december 2019 overstappen naar een collectieve verzekering. Op deze website kunt u ook de verschillende zorgpakketten en premies vergelijken. U kunt alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie over alle regelingen voor inwoners met een laag inkomen op www.gennep.nl/laaginkomen.

Eerste glasvezelkabel gelegd in Gennep

Het 100% dekkend glasvezelnetwerk in gemeente Gennep wordt vanaf dit najaar aangelegd. Op donderdag 21 november staken wethouder Janine van Hulsteijn en Eric Vos, directeur van E-Fiber, symbolisch de eerste schop in de grond.

Elk adres krijgt kosteloos een aansluiting op het netwerk, zolang de werkzaamheden in de gemeente gaande zijn. Wie later een huisaansluiting wil laten maken, betaalt zelf voor de aanleg. Heeft u een glasvezelabonnement afgesloten? Na installatie van de huisaansluiting wordt het abonnement door de provider geactiveerd.

Overstappen
Inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten bij een provider kunnen dit nog steeds doen. In de GIGA-gids, die in oktober huis-aan-huis is verspreid, is alle informatie gebundeld. De gids en meer informatie over providers is ook te lezen op www.e-fiber.nl/gennep.

Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 een tweede editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen.

On Stage
On Stage is een project, waarbij vmbo-leerlingen leren om een duurzaam en lokaal ondernemersnetwerk op te bouwen voor de toekomst. Tijdens het beroepenfeest ontmoeten zo’n 250 beroepsbeoefenaars en zo’n 900 leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer elkaar op een feestelijke wijze. Door met elkaar in gesprek te gaan over het vak en de werkdag van de beroepsbeoefenaar, krijgen de leerlingen een beter beeld van de diverse beroepen.

Dat is belangrijk, want nergens moeten jongeren al zo vroeg een belangrijke beroepskeuze maken als op het vmbo. Een goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid.

Doe dag
Als er een klik is tussen de leerling en de beroepsbeoefenaar, worden er visitekaartjes uitgewisseld en een afspraak gemaakt voor de Doe Dag, die ongeveer twee weken later plaatsvindt. Op de Doe Dag brengen de leerlingen een bezoek aan de beroepsbeoefenaar, zodat zij zelf kunnen ervaren wat het werk precies inhoudt.

Doet u mee?
Heeft u een leuk beroep en wilt u de leerlingen helpen door een inkijkje te geven in uw werk? Meld u dan aan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl. U hoeft hiervoor geen erkend leerbedrijf te zijn. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en informatie over uw beroep en de mogelijkheid om de leerlingen, waarmee u een match heeft, eenmalig op werkbezoek te ontvangen.

Of u nu automonteur, advocaat, KNO-arts of kapper bent; iedereen is van harte welkom, want dromen mag bij On Stage!

Informatieavond over patrijzen

Op dinsdag 10 december is er een informatieavond over het herstellen van het leefgebied van de patrijsvogel. Niet alleen in Limburg, maar in heel Nederland daalt het aantal patrijzen. De koninklijke Jagersvereniging, agrarisch collectief Natuurrijk Limburg en de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) willen hier iets aan doen. Bent u benieuwd hoe u een goed leefgebied voor de patrijs kunt stimuleren? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 10 december om 19.30 uur in Café ’t Zwaantje in Afferden.

Kaarsjesavond in Gennep

Op zaterdag 21 december wordt voor de 16 e keer de Kaarsjesavond georganiseerd op de Markt in Gennep. Vanaf 19.30 uur wordt er samen gezongen bij kaarslicht. Het samenzang wordt begeleid en ondersteund door Harmonie Sint Caecilia en het koor Suuk 7. Volgens traditie wordt de elektrische verlichting op de Markt uitgeschakeld en de Markt verlicht door duizenden kaarsen. Kaarsjesavond is tevens de afsluiting van het Jaar van de Ontmoeting.

Landbouwbeurs GreenLive Messe

Van 2 tot 4 december vindt de jaarlijkse landbouwbeurs GreenLive Messe plaats. Drie dagen lang presenteren agrariërs hier de nieuwste technieken. Ook presenteren het INTERREG-project Dynamic Borders en enkele ondernemers uit de regio agrarisch-toeristische fiets- en wandelroutes en regionale producten aan de bezoekers. De landbouwbeurs vindt elke dag van 13.00 tot 22.00 uur plaats in Kernwasser Wunderland in Kalkar. Kijk voor meer informatie op www.greenlivekalkar.de.

“Gelijke mogelijkheden schadevergoeding na overstroming”

Het project Lob van Gennep richt zich op een betere hoogwaterveiligheid voor het gebied tussen Mook en Gennep door de huidige dijken hoger en sterker te maken. Als in extreme situaties het water in de Maas hoger wordt dan de dijken kunnen keren, overstroomt het gebied. Gedupeerden kunnen een beroep doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Gebouwen (en
wijzigingen aan gebouwen) van na 19 april 1996 vallen echter niet onder deze wet. Wethouders Peperzak (Gennep) en Wienhoven (Mook en Middelaar) vinden dat onrechtvaardig en pleiten voor gelijke rechten.

Nader onderzoek
Wethouder Peperzak: “Samen met wethouder Wienhoven heb ik gevraagd om te onderzoeken of en hoe de mensen die buiten deze wet vallen dezelfde mogelijkheden kunnen krijgen voor een schadevergoeding als gevolg van een overstroming.” Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Stuurgroep Lob van Gennep.

Besluit door Rijk
Wethouder Wienhoven: “Hiermee is nog niet gezegd dat de uitsluiting van gebouwen en verbouwingen van na 19 april 1996 van tafel is. Uiteindelijk zal het Rijk hierover besluiten.”

Informatiemarkten op 9 en 10 december
In december zijn er weer twee informatiemarkten over de Lob van Gennep. We informeren u graag over de stand van zaken en het verdere proces. Ook kunt u vragen stellen aan het projectteam.

• Maandag 9 december van 16.00 tot 21.00 uur bij het Trefpunt te Milsbeek.
• Dinsdag 10 december van 16.00 tot 21.00 uur bij Pica Mare te Gennep.

De informatiemarkt is doorlopend te bezoeken. Het volledige programma en meer informatie vindt u op www.lobvangennep.nl.

Museum Het Petershuis zoekt nieuwe secretaris

Het bestuur van de Professor Johannes Peters Stichting, exploitant van Museum Het Petershuis, is op zoek naar een nieuwe secretaris. Als secretaris bent u in het bijzonder verantwoordelijk voor de agendering en notulering van de bestuursvergaderingen en het maken van de jaarverslagen. De vergaderingen vinden gemiddeld een keer in de zes weken plaats. Heeft u belangstelling voor de historie van Gennep en om als secretaris bij te dragen aan de toekomst van het museum? Stuur dan een mail naar petershuis@ziggo.nl.

Rijbewijs 75-plussers

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers maximaal één jaar blijven autorijden met een verlopen rijbewijs. Met deze maatregel hoopt het CBR de lange wachtlijsten weg te kunnen werken. Voorwaarde is wel dat de verlenging van het rijbewijs op tijd is aangevraagd. Ook is het verplicht om vóór de verloopdatum bij het CBR een Gezondheidsverklaring in te dienen. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. Kijk voor meer informatie op
www.cbr.nl/rijdenmeteenverlopenrijbewijs.

 

 

 

 

Ook interessant

Publicaties gemeente Bergen week 48

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Bergen week 48 - 2019Bevolkingsonderzoek borstkankerDoekie niet in de wc GreenLivemesse kalkar Hondenbeleid Inloopmiddag waterschap 3 december Inzameling oud papier Bergen Koopstromen onderzoek Orange the world.jpg...

Publicaties gemeente Gennep week 48

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 48 - 2019 De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag...

Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 47

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Mook en Middelaar week 47 - 2019 Vanaf maandag 18 november zal NKM Network Services namens Glasvezel buitenaf met haar onderaannemers graafwerkzaamheden uitvoeren in de buitengebieden ten behoeve van het aanleggen...

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 48 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »