02 jan, 12:01
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 01

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 01 – 2019

Agrariërs discussiëren over gevolgen droogte

Voor sommige landbouwgewassen is de droogte van de afgelopen maanden een ware ramp. In het bijzonder bij aardappelen, suikerbieten en ook maïs is de schade in het Duits-Nederlandse grensgebied duidelijk merkbaar. Veel boeren zijn door de prognoses van een toename van zulke extreme weersomstandigheden onzeker en zoeken naar manieren om zich hier tegen te wapenen.

Dit is ook binnen het INTERREG-project Dynamic Borders een thema. Op dinsdag 15 januari is er voor landbouwers uit de deelnemende gemeenten een bedrijfsrondleiding en paneldiscussie over het thema ‘Gevolgen van de droogte voor de aardappelteelt’ in Nederland en Duitsland.

Bedrijfsrondleiding en discussie
Op het bedrijf De lange Heikant B.V. (Heikant 5 in Overloon) kunnen geïnteresseerden vanaf 14.30 uur deelnemen aan de bedrijfsrondleiding en vervolgens met collega’s uit het grensgebied in gesprek gaan. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan tot vrijdag 11 januari per e-mail via bienen-scholt@document1.de.

Over Dynamic Borders
Agribusiness, het organiseren van stageplaatsen over de grens en toerisme – dit zijn de speerpunten van het INTERREG-project Dynamic Borders. Grensoverschrijdend werken daarbij de volgende gemeenten samen: Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Het project met een looptijd tot 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant, evenals het Ministerie van economie, energie, industrie, MKB en ambachten in Noordrijn-Westfalen.

Inzamelpunten kerstbomen

Zoals elk jaar kunt u uw gebruikte kerstboom wegbrengen naar een van de inzamelpunten in de gemeente. Tot maandag 7 januari staan de afvalbakken op de volgende plaatsen:

Heijen:                  Nieuwwijkstraat / kermisterrein
Gennep:                 Picardie t.h.v. Pr. Irenestraat
Touwslagersgroes
Langeweg / TNT
Milsbeek:               Schuttersplein
Ottersum:              Wilhelminastraat (achter de kerk)
Ven-Zelderheide: Kerkvonder

Nieuw telefoonnummer Team Toegang

Heeft u een vraag over zorg, welzijn, opgroeien, opvoeden, werk en inkomen?
Vanaf 1-1-2019 belt u ons nieuwe nummer: 0485 – 49 41 44

We staan u graag te woord op:

  • maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

’s Middags zijn we vanwege huisbezoeken en andere werkzaamheden telefonisch niet bereikbaar.
U kunt dan wel bellen naar het algemene nummer van de gemeente: 0485 – 49 41 41. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 01 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »