22 sep, 16:36
Nieuws

Juicht de burgemeester voor Helmond Sport of voor FC Groningen?

Voor Michiel van Veen wordt de wedstrijd van Helmond Sport bij FC Groningen een bijzondere. De burgemeester van de Brabantse gemeente Gemert-Bakel is ook bestuurslid van Helmond Sport, maar vooral groot fan van FC Groningen. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik het vrijdagavond niet lastig ga vinden."

Michiel van Veen is geboren in Groningen en woonde in de eerste jaren van zijn leven in dorpje Helpman. "Ik ben geboren in 1971, het oprichtingsjaar van FC Groningen", lacht de burgemeester. Daarna woonde hij ook nog in Veendam, maar groeide op in het Brabantse Cuijk. Zijn studentenleven speelde zich weer af in Groningen, waar hij studeerde aan de Hanzehogeschool. De liefde voor FC Groningen kreeg hij vooral mee van zijn opa.

De 52-jarige Van Veen is sinds 2016 burgemeester van Gemert-Bakel. In november 2020 werd hij bestuurslid van Helmond Sport. Bij zijn aantreden zei Van Veen dat hij een bescheiden bijdrage wil leveren aan de geschiedenis van het betaald voetbal in de Peel: "Door samen met alle betrokkenen te bouwen aan een mooie sportieve toekomst voor Helmond Sport."

Vrijdagavond is Van Veen niet alleen bestuurslid van de Helmonders, maar zit hij ook met een groenwit hart te kijken naar zijn favoriete club. "Groningen zit in mijn hart", vertelt hij tegen RTV Noord. "Ik ging met een grote groep Brabantse vrienden ook regelmatig naar FC Groningen toe en heb jaren een seizoenkaart gehad. Ik ga nu nog wel naar uitwedstrijden, als het kan."

Bijna twee jaar geleden troffen FC Groningen en Helmond Sport elkaar in de beker. Groningen won toen in eigen huis met 4-0. Met voor mij als hoogtepunt dat ik het shirt van Tomas Suslov mocht ontvangen, via een speler van Helmond Sport. Die hangt hier netjes aan de muur", zegt Van Veen. "Die speler heb ik daarna getrakteerd op een etentje, zo werken die dingen."

Deze keer is shirt van Kevin van Veen het doel voor de burgemeester. "Dat zou leuk zijn." Van Veen werd geboren in Eindhoven en begon zijn profloopbaan bij Helmond Sport.

Maar hoe zit het nou: juicht Van Veen als zijn naamgenoot in de spits bij de FC vrijdagavond in de laatste minuut de winnende goal maakt? "Dan kijk ik mijn zoon aan, geef hem een dikke knipoog en kijk naar de overige bestuursleden, die in absolute droefenis achterblijven."


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »