30 dec, 14:17
2015
In de kijker
Redactie

Stukadoorsbedrijf De Kort

WANROIJ - Het pand van Stukadoorsbedrijf De Kort lijkt niet op dat van een gemiddeld stukadoorsbedrijf. Een personeelsruimte met de uitstraling van een woonhuis grenst aan een enorme loods. Al het materiaal is goed opgeruimd en netjes. Zelfs de hoek waar het gereedschap wordt gereinigd. Schoon werken vinden ze er belangrijk. “Zowel hier als bij de klant. Sommige stukadoors kliederen de boel onder, maar wij bewerken alleen de vlakken waar de klant opdracht voor heeft gegeven”, zegt Bernard de Kort van Stukadoorsbedrijf De Kort in Wanroij met een glimlach.

De opgeruimde ondernemer heeft de werkzaamheden van het bedrijf vanaf het begin breed uitgesmeerd. Sierpleister, marmerafwerking, lijst-, stuc- en texwerk; bijna elke muur in het bedrijfspand toont verschillende afwerkingen. “Dat is onze manier van laten zien wat er mogelijk is”, aldus Bernard. “Kijk, dit plafond heeft bijvoorbeeld akoestisch spuitpleister dat ervoor zorgt dat ruimtes niet hol klinken. Perfect voor kamers waar veel gepraat of overlegd wordt. En deze wand hier heeft een strakke metallic afwerking. Als mensen hier binnenkomen, verwonderen ze zich vaak over de gloed.”

Experimenteren De metallic afwerking is een van de afwerkingen die Bernard zelf heeft doorontwikkeld. “Zo kijk je steeds met andere ogen naar je vak en creëer je nieuwe mogelijkheden. We zijn echt niet alleen maar aan het smeren. Dan word je toch een beetje bedrijfsblind vrees ik. Daarom leveren wij bijvoorbeeld ook materiaal en worden we vaak voor advies ingeschakeld. Voor de klant scheelt het dat we zelf alles in huis hebben en we dus altijd snel kunnen schakelen.” Kansen voor samenwerking met andere bedrijven gaat de stukadoor ook niet uit de weg. “Enige tijd geleden stond Stork hier op de stoep. Of ze een spuit voor spachtelputz mochten lenen. Ze wilden er wat tests mee doen voor de ontwikkeling van nieuwe machines die marmelade maken. Interessant toch!”

Kierewiet Bernard vindt ook de samenwerking binnen Bezoekrijkevoort.nl een groot succes. Omdat hij initiatiefnemer Joop Arts al vanaf zijn zeventiende kent, volgt hij het concept van dichtbij. “Het is heel goed dat er een verdere uitbreiding komt voor Haps, Wanroij en Sint Anthonis. Verenigingen en bedrijven krijgen zo de kans hun gezicht te laten zien op één site. Ik ben vast niet de enige die kierewiet wordt van alle verschillende websites. Dit concept is overzichtelijk voor de bezoeker én de gebruiker. Bovendien kunnen leden heel gemakkelijk nieuws op de Bezoeksites plaatsen. Het systeem is heel toegankelijk.”