12 mrt, 11:31
2016
In de kijker
Maureen Bol, Tekstbureau Formule M

Albert Voet biedt rendementsgarantie bij tijdsmanagement

Albert Voet is managementadviseur en zakelijk mediator in het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. Hij zorgt voor tijdsmanagement voor groeiende bedrijven en mediation bij zakelijke conflicten.

“Over het algemeen besteden ondernemers, die affiniteit hebben met hun vak, te weinig tijd aan managementactiviteiten, terwijl het rendement van managementactiviteiten heel veel groter is dan het rendement van de vaktechnische activiteiten.”

Het zijn grote woorden, maar Albert Voet weet het begrijpelijk uit te leggen: “Stel, je bent een timmerman. Als starter timmer je zelf, maar zodra het bedrijf meer opdrachten krijgt, groeit het. En dan is het onhandig, als je met je busje naar een klus rijdt en je wagen blijkt niet goed gevuld. Je moet terug voor spullen die je vergeten bent of je moet meer mankracht ophalen tijdens de klus. Het organiseren van dat soort logistieke zaken kan vaak beter en bespaart je veel geld.”

Wanneer ben je met je bedrijf gestart? “Vijf jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen. Het borrelde al wat langer, maar … Ik was, voordat ik voor mezelf begon, ondernemerscoach bij de vereniging voor ondernemers in de groene ruimte, ZLTO.”

Waar blinkt Albert Voet, managementadvies en mediation, in uit? “Ik kan problemen voorkomen door goed management. In mijn werk richt ik mij in mijn analyse op het zakelijke én op het persoonlijke, want die twee zijn altijd met elkaar verweven. Ik probeer inzicht te krijgen en te geven in het rendement van de activiteiten van een bedrijf of van een ondernemer en ik werk resultaatgericht in mijn verbeterprocessen.”

Daar is wel nadere uitleg voor nodig. Voet: “Een boekhouder richt zich vooral op de cijfers, maar ziet niet altijd wat de oorzaken zijn die de cijfers tot gevolg hebben.” Sommige zaken kunnen namelijk efficiënter aangepakt worden, maar een vakman is niet altijd een goede manager of ondernemer. “Iedere ondernemer heeft blinde vlekken. En dan laat ik ze zien hoe ze meer grip kunnen krijgen op hun tijdsbesteding, zodat ze meer plezier in hun werk krijgen en meer gaan verdienen”, aldus Voet. “Onlangs ben ik een ondernemer tegengekomen, die zijn offertes baseerde op de kostprijs. Een gunstigere inkoop en efficiënter productieproces hadden direct effect op zijn offertebedrag. Hierdoor bood hij zijn dienst niet meer voor een commerciële prijs aan en was de prijs in feite te laag. Voor de ondernemer was mijn uitleg een echte eyeopener.”

Wat is het meest opmerkelijke nieuws over het bedrijf? Over die vraag hoeft Albert Voet niet lang na te denken. “Ik heb onlangs uitgezocht wat de scores zijn van mijn mediation voor bedrijven. Daar kwam uit, dat ik 80 procent positief scoor, terwijl landelijk 15 tot 20 procent van de conflictbemiddeling lager uitpakt.”

Op het vlak van managementadvies concentreert Voet zich niet alleen op tijdsmanagement, maar past hierin een integrale aanpak toe. “Bijvoorbeeld: met een ondernemer heb ik onlangs de marktontwikkelingen in zijn branche besproken. We zijn tot de conclusie gekomen, dat de verkopers meer moeten adviseren. Dit heeft gevolgen voor het personeel, de aansturing en de managementinformatie. Dat verandertraject begeleid ik en dat heet verandermanagement.”

Albert Voet zet graag zijn brede ervaring in en wil vooral positief rendement halen. “Daarom heb ik ook een rendementsgarantie ingevoerd, gebaseerd op het principe van no cure, no pay.”

Waarom heeft hij zich aangemeld voor de bezoekdorpensite? “Het initiatief van bezoeklandvancuijk.nl is lokaal gericht en dus daar waar mijn markt ligt. Bovendien vind ik de combinatie van het sociale aspect (het verenigingsleven) aan de ene kant met het zakelijke aspect aan de andere kant interessant.”