17 jun, 14:18
Nieuws

Fietsster (18) overleden na aanrijding: taakstraf voor automobiliste

Een 81-jarige vrouw uit Cuijk is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 180 uur voor het aanrijden van een fietsster (18) in maart vorig jaar in Katwijk (gemeente Cuijk). De fietsster overleed na de botsing.

De bejaarde vrouw leverde na de dramatische gebeurtenissen vrijwillig haar rijbewijs in. Desondanks legde de rechtbank haar ook een rijverbod van een jaar op.

De automobiliste heeft geen verkeersregel overtreden, hield zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en reed op klaarlichte dag over een rechte weg. Ze heeft verklaard dat ze de fietsster niet heeft gezien omdat ze zich concentreerde op tegenliggers.

Belemmerd zicht
Dat haar zicht daarnaast werd belemmerd door een verkeersbord vindt de rechtbank geen aannemelijke verklaring. De vrouw reed de fietsster zonder te remmen of uit te wijken aan. Het slachtoffer belandde via de motorkap onder de auto en overleed aan een schedelbasisfractuur.

De rechtbank noteert in het vonnis dat de gevolgen van het ongeval enorm en nog dagelijks voelbaar zijn voor de nabestaanden van het slachtoffer. Daar staat tegenover dat het drama de automobiliste zeer heeft aangegrepen en dat zij veel berouw heeft getoond.

Gezien haar hoge leeftijd is een taakstraf niet goed uit te voeren. Daarom is haar die in voorwaardelijke vorm opgelegd.

LEES OOK: Vrouw (18) komt met fiets onder auto terecht en overlijdt


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »