30 mrt, 10:39
Nieuws

Dit is waarom er niet hard werd ingrepen bij de enorme carmeeting in Cuijk

De carmeeting met duizenden auto’s die vrijdagavond en -nacht in Cuijk plaatsvond moest vooral veilig en rustig worden afgerond, stelt de gemeente Land van Cuijk. Er werd daarom niet hard ingegrepen door de politie.

"Dat kan eigenlijk niet eens. Je hebt met zo’n overmacht te maken dat dat op niets zou uitlopen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Zelfs als zou je graag anders zien: met de harde hand ingrijpen schiet in zo’n geval niet op.”

Er was vrijdagavond goed overleg met politie en justitie, zegt de gemeente Land van Cuijk. “Complimenten aan de politie en de inzet van en goede samenwerking met andere teams uit de regio en Duitsland’.

Van Kleef naar Cuijk
Het verkeer in en rond Cuijk kwam vrijdagavond en -nacht volledig vast te staan door een illegale Duitse carmeeting. Volgens de politie was er sprake van duizenden auto's en veroorzaakten de deelnemers daarmee flinke overlast op de wegen.

De auto’s troffen elkaar eerder op de avond op een grote parkeerplek in het Duitse Kleef. Kleef is ruim 25 kilometer rijden van Cuijk. Het is onduidelijk waarom de meeting precies in Cuijk plaatsvond. Op foto’s van de meeting is te zien dat er ook auto’s met Nederlandse kentekens meededen aan de meeting.

Carmeetings
Kort na middernacht was een groot deel van de auto’s weg uit Cuijk. Bij een carmeeting komen grote groepen autoliefhebbers samen om hun vaak ‘gepimpte’ auto’s te showen.

Zo'n carmeeting wordt vaak op het laatste moment, zonder vooraf de politie en de gemeente in te lichten, via sociale media afgesproken.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Verkeersellende door carmeeting met duizenden bezoekers


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »