03 jul, 15:32
Nieuws

Boeren doen aangifte tegen landbouwminister Carola Schouten en haar 'achterlijke beleid'

Boeren trekken vrijdagmiddag in grote groepen naar politiebureaus in Cuijk en Helmond om aangifte te doen tegen minister Schouten. Ze zijn boos over het landbouwbeleid.

Niet alleen in Brabant doen boeren aangifte tegen de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, maar in heel Nederland stappen boeren naar de politie. Bij Bavaria in Lieshout verzamelden zich vrijdagmiddag zo'n vijftien trekkers met boeren uit de regio Gemert. Onder begeleiding van politie reden de trekkers richting Helmond.

In Helmond kregen de boeren uit Gemert gezelschap van collega's uit Deurne . Ze parkeerden al hun trekkers op een pleintje vlak achter het politiebureau. Daar mocht slechts een iemand naar binnen om aangifte te doen. Op verzoek van de boeren, mochten er uiteindelijk twee mensen naar binnen.

Spiegeltje, spiegeltje...
De Gelderlander meldt dat boeren zich ook in Cuijk hebben verzameld om aangifte doen. De boeren zijn boos vanwege de maatregel van de minister om het eiwit in voer voor de koeien te beperken.

En dat de boeren boos zijn is wel te merken. ‘'Wij doen aangifte tegen het achterlijke beleid van minister Schouten’', laat een van de boeren weten. Een andere boer heeft op zijn trekker een bord met de tekst 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is grootste trut van Nederland?' erop.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »