04 jun, 18:37
Nieuws

Barenboim tot 2027 bij Berlijnse Staatsopera

De wereldberoemde dirigent Daniel Barenboim (76) blijft tot 2027 algemeen muziekdirecteur van de Berlijnse Staatsopera Unter den Linden. Zijn huidige contract, dat loopt tot 31 juli 2022, zal met nog eens vijf jaar worden verlengd. Barenboim en cultuursenator Klaus Lederer kondigden dit dinsdag in Berlijn aan.

Barenboim staat sinds 1992 aan het roer van de Staatsopera. Het operaorkest, de Staatskapelle Berlijn, had hem al benoemd tot hoofddirigent voor het leven. Barenboim had herhaaldelijk de wens geuit om bij de Staatsopera te blijven, op voorwaarde dat zijn gezondheid het toestond en de muzikanten het wilden.

Lederer kondigde de verlenging aan drie maanden na aantijgingen door voormalige leden van de Staatskapelle tegen Barenboim. In interviews beschuldigden ze de dirigent van een autocratische stijl van leiderschap en pesterijen. Barenboim had de beschuldigingen verworpen. De Argentijns-Israëlische pianist en dirigent wordt beschouwd als een van de bekendste klassieke musici ter wereld.

Het bericht Barenboim tot 2027 bij Berlijnse Staatsopera verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »