20 dec, 13:25
2017
Nieuws

Baanwielrenner Haak wordt assistent-bondscoach

Hugo Haak heeft zijn actieve loopbaan beëindigd. De 26-jarige baanwielrenner uit Vianen kende eerder motivatieproblemen en werd afgelopen jaar gehinderd door een knieblessure. Haak gaat echter niet verloren voor zijn sport. Per 1 januari wordt hij assistent van Bill Huck, de bondscoach van de Nederlandse sprinters.

Haak keerde in november 2016 na een pauze terug op de baan bij de wereldbekerwedstrijd van Apeldoorn. Hij twijfelde toen al over voortzetting van zijn loopbaan nadat hij was gepasseerd voor de Olympische Spelen van Rio.

,,De dag dat ik geen topsporter meer ben, komt veel te vroeg. Helaas komt dit door het scheuren van mijn meniscus dit voorjaar en twee operaties die hierop volgden. Ik kijk met trots terug op een hele mooie carrière”, aldus Haak via de website van wielerbond KNWU. In 2016 maakte hij deel uit van de ploeg die zilver pakte op de teamsprint bij de WK in Londen. ,,Ik ben vereerd en trots dat ik de mogelijkheid krijg van de KNWU en NOC*NSF om een opleidingstraject tot coach te volgen.”

Het bericht Baanwielrenner Haak wordt assistent-bondscoach verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »