Lambert Blonk Assurantiën

Klaar voor de winter?
9 December 2019
Ben jij al winterproof? Denk bijvoorbeeld aan je woning en/of auto. Lees hier diverse tips om schade door storm, water of vrieskou te voorkomen of verminderen.

Hou de waterleidingen vorstvrij
De hoofdkraan en watermeter zijn het belangrijkst om te beschermen tegen de vorst. Met name in de kruipruimte is de kans op bevriezing groot. Pak de watermeter en hoofdkraan goed in en isoleer de leidingen

Sluit de buitenkraan af
Een buitenkraan is zo bevroren. Sluit de buitenkraan dan voor de vrieskou af en tap het overgebleven water af zodat er geen water in de leidingen kan bevriezen. Er bestaan ook vorstvrije buitenkranen.

Bescherm je cv-installatie
Ook je radiatoren kunnen bevriezen. Zet de thermostaat in de winter nooit lager dan 10 graden en laat alle radiatoren de hele winter openstaan. Ook als je op vakantie gaat of voor langere tijd je huis verlaat.

Check je dakgoot
Met alle vallende bladeren ligt je dakgoot snel vol en dat vergroot de kans op verstoppingen en overstromingen. Check regelmatig je dakgoot en houd deze schoon. En als je dan toch op je dak let, kijk dan ook meteen of er geen dakpannen los liggen.

Leg winterbanden onder de auto en laat een winterinspectie uitvoeren
Tijdens een winterinspectie controleert de garage je auto op de belangrijkste veiligheidspunten voor de winter, zodat je zeker weet dat je auto het winterse weer aan kan. Aandachtspunten tijdens zo’n inspectie zijn de banden, remmen, ruitenwissers, vloeistoffen, elektrische systemen en accu, verlichting en sloten. Verschillende winteraandachtspunten kun je ook eerst zelf controleren, voordat je de auto naar de winterinspectie brengt. Zo kun je de eventuele kosten beperken

Laat je auto niet onbemand ontdooien
Vlak voordat je echt moet vertrekken alvast de motor van de auto laten draaien om de ramen te ontdooien. Kan, maar laat je auto daarbij niet onbemand achter. Je bent vaak niet verzekerd als iemand er mee vandoor gaat.

» Ga naar de link
Contactgegevens
Lambert Blonk Assurantiën
Bilderbeekstraat 29
5831 CW Boxmeer