zondag 20 jan
Winterwandeling Geijsterse bossen Geijsteren kerk
zondag 20 jan 2019
13:30
Geijsteren kerk

Winterwandeling Geijsterse bossen

De natuurgidsen van IVN de Maasvallei organiseren op zondag 20 januari een doorstapwandeling van ± 7 km door het beekdal van Landgoed Geijsteren.
De geschiedenis van het dorp Geijsteren is nauw verbonden met het ‘Kasteel Geijsteren’. Een aantal jaren geleden is het kasteel voor een deel gerestaureerd. We gaan er een kijkje nemen. De Maas heeft een belangrijke rol gespeeld in de vorming van het landschap rondom Geijsteren. De gidsen vertellen u daarover. In het bos staat de Willibrorduskapel en stroomt de Oostrumse beek die hier vrij mag meanderen. Aan deze beek ligt een oude rosmolen; deze is niet meer in gebruik, maar wordt nog wel af en toe ter bezichtiging opengesteld.
We kunnen genieten van een gevarieerd landschap van droge en natte gronden, van hoogteverschillen en een variatie aan naald- en loofbomen.
Halverwege is er koffie/thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Het vertrek is om 13.30 uur bij de kerk in Geijsteren. Verdere inlichtingen bij Dorette van Loon, tel. 0478-636463, thmj.vanloon@hetnet.nl.


Bekijk op kaart