zaterdag 16 feb
LEZING: Macht, Malaise en Migratie wijkaccomodatie "De Wester", Havikstraat 1, 5451 XG Mill
Van:
zaterdag 16 feb 2019
14:00
Tot:
zaterdag 16 feb 2019
16:00
wijkaccomodatie "De Wester", Havikstraat 1, 5451 XG Mill

LEZING: Macht, Malaise en Migratie

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Op uitnodiging van NGV-afd. Land van Cuijk & Ravenstein spreekt op zaterdag 16 februari 2019, genealoog, geneticus en historicus Robert Philippo in wijkaccomodatie "De Wester", Havikstraat 1 in Mill.
In de lezing neemt de spreker het gehoor mee terug in de tijd. De focus ligt daarbij op de oude zeventien provinciën der Nederlanden (het huidige Nederland, België, Luxemburg en Noord-Frankrijk).
De macht lag bij vorsten en religieuze leiders waarvan de laatste meer bezig waren met het beschermen van de heersende vorst en het versterken van hun positie dan het uitdragen van spiritueel geloof. In de periode 1500-1700 was de bevolking vrijwel permanent slachtoffer van deze (religieuze) oorlogen en twisten.
De heer Philippo verteld aan de hand van voorbeelden, hoe gezocht kan worden in bijvoorbeeld archieven in België en Frankrijk. Hierbij zal het belang van de hulp van historische verenigingen belicht worden. Deze verenigingen kunnen een grote bron zijn bij het duiden van jaartallen, de verbastering van persoonsnamen of woonplaatsen, maar ook namen van plaatsen die niet meer bestaan.
De zaal is open om 13.30 uur: u heeft dan de mogelijkheid om genealogische vragen te stellen aan de aanwezige bestuursleden. De spreker start zijn lezing om 14.00 uur.
De toegang is gratis.


Bekijk op kaart