18 sep, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 38

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 38 – 2019

Wereldcafé Omgevingsvisie

Levendige discussie over bouwstenen nieuwe visie
De gemeente werkt aan een omgevingsvisie, samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en anderen die zich betrokken voelen. De afgelopen maanden hebben we veel ideeën opgehaald. Ook hebben we actuele trends en ontwikkelingen op een rijtje gezet. Dit zijn allemaal bouwstenen voor de nieuwe visie.

Oogst tegen het licht gehouden
Tijdens het zogeheten Wereldcafé op 17 september jl. was het tijd om de balans op te maken. Zo’n tachtig aanwezigen namen de kans te reageren op alle vergaarde informatie van de afgelopen tijd. Er werd levendig gediscussieerd over de identiteit en de kwaliteiten van onze gemeente, maar ook over de belangrijkste opgaves voor de toekomst.

Het vervolg
Met de inbreng van deze avond gaat de gemeente nu een concept-omgevingsvisie opstellen. Als deze over enkele maanden klaar is, kan iedereen die dat wil daarop reageren. Wordt dus vervolgd …

Informatiebord ‘gek’ onthuld

Gek? Dat klinkt een beetje … gek. We hebben het over de schoorsteenkap die tot het jaar 2000 op de voormalige moutfabriek Aurora stond. Maandag 17 september onthulden wethouders Peter Lucassen en Rob Peperzak het informatiebord aan de rotonde op de Brabantweg. Het bord geeft meer informatie over de geschiedenis van de moutfabriek en kwam mede dankzij Jan Wessels (stichting Monarch Gennep) en John Silvertand (Platform Cultuurhistorie Maas en Niers) tot stand.

De gek
De gek lijkt net een abstract kunstwerk, maar het was tot 2000 een draaibare kap op de schoorsteen van de moutfabriek. Hier werd graan ontkiemd en gedroogd voor onder andere het brouwproces van bier. Biermerken Grolsch en Heineken waren de grootste afnemers, maar nadat zij rond de jaren ’90 afhaakten moest de moutfabriek in 1991 haar productie stoppen. AVG kocht het terrein op en droeg zorg voor de sloop van de fabriek, waarbij de gek is bewaard gebleven.

Cadeau
Later schonk AVG de gek aan gemeente Gennep tijdens de feestelijke oplevering van de Markt en de Zandstraat. Nu, vele jaren later, is er in samenspraak met de bestuursleden van de VVE van Aurora en de nieuwe eigenaar van Villa Aurora besloten om de gek weer een mooie plek te geven, terug naar waar hij vandaan komt.

Spelen en ontmoeten

Heeft u een idee voor het opknappen van een speelterrein of voor het realiseren van een nieuwe speel- of ontmoetingsplek voor uw buurt? Heb het er eens over met uw buurtgenoten. De buurtbewoners weten immers zelf het beste waar behoefte aan is! Tot 1 oktober 2018 kunt u uw plan indienen. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/speelruimte.

Themabijeenkomst ‘Autisme bij vrouwen’

Op woensdag 10 oktober 2018 organiseert de Werkgroep Autisme Land van Cuijk en Maasduinen een gratis toegankelijke themabijeenkomst in Boxmeer. 

Omdat autisme zich bij vrouwen anders uit dan bij mannen, wordt autisme bij vrouwen vaak niet of laat opgemerkt. Hierdoor duurt het vaak lang voordat vrouwen weten wat er aan de hand is, met alle gevolgen van dien.

Anke van Schooten, gz-psycholoog en programmaleider Autisme GGZ Oost Brabant gaat deze avond in op hoe autisme bij vrouwen verschilt van autisme bij mannen, over diagnose, behandeling, begeleiding en hoe er mee om te gaan. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over haar persoonlijke ervaringen.

Datum: Woensdag 10 oktober 2018
Tijd: 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur)
Locatie: De Witte Brug, Sint Anthonisweg 63, Boxmeer
Aanmelden kan tot 6 oktober via samenwerkenautisme@gmail.com. Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Over de Werkgroep Autisme
De Werkgroep Autisme Land van Cuijk en Maasduinen organiseert jaarlijks themabijeenkomsten rondom autisme met ruimte voor informatie en uitwisseling. De Werkgroep Autisme bestaat uit: Aksent, Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk, Team Toegang in Gennep, PGZ, MEE, GGZ, Unik en NVA.

Limburgs Mooiste fietstocht

Limburgs Mooiste Noord is een grensoverschrijdende herfsttocht voor recreanten met een racefiets, mountainbike of toerfiets/e-bike. De routes lopen door natuurgebieden in Nederland en Duitsland en zijn zoveel mogelijk verkeersarm en veelal autovrij. De route voor wielrenners is 200 kilometer lang. Via afkortingen zijn ook kortere afstanden mogelijk. De langste mountainbikeroute door de Maasduinen is 110 kilometer, de kortste 45.

Rustige fietswegen
De fietsroutes voor toerfiets/e-bike door de Maasduinen en langs de oever van de Maas zijn 55 en 25 kilometer. Deze routes zijn voor jong en oud geschikt om te genieten van een prachtige, bijna vlakke tocht over rustige fietswegen. Aan de Maasoever vindt u vele terrasjes voor een welverdiende pauze. Wilt u deelnemen aan deze fietstocht op 29 september? Kijk op www.limburgsmooistenoord.nl voor meer informatie over voorinschrijving, tarieven en faciliteiten.

peace
Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 38 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »